آسیب های عملکردی پیرامون اضطراب دلبستگی زوجین
آسیب های عملکردی پیرامون اضطراب دلبستگی زوجین
آسیب های عملکردی پیرامون اضطراب دلبستگی زوجین
آسیب های عملکردی خود را در حوزه های مختلفی همچون ضعف در عملکرد مادرانه...
در این بخش به آسیب های عملکردی پیرامون اضطراب دلبستگی زوجین می پردازیم. آسیب های عملکردی خود را در حوزه های مختلفی همچون ضعف در عملکرد مادرانه، ضعف در عملکرد خانه داری، خودمحوری در عملکرد اقتصادی و مسائل شغلی آشکار می سازد. به صورت کلی آسیب عملکردی، ضعف در عملکردهای اجرایی به شکل هماهنگ، پیگیر و مسئولانه است. در ادامه به توضیح حوزه های نامبرده می پردازیم.
ضعف در عملکرد مادرانه: ارتباطات مختل و عواطف مشکل ساز در ارتباط با فرزندان، مثلث سازی و عدم کنترل هیجانات از جمله مشکلات این دسته از مادران است. علت این امر انتقال ناامنی ها و ترس ها به روابط والد-فرزندی است. این موارد خود را در قالب رفتارهایی مانند داشتن انتظارات بالا از فرزندان و سرزنش کردن او نشان می دهد. گاهاً مادران دارای اضطراب دلبستگی در زمان مشکلات با همسر خود به فرزند خویش پناه می آورند و بیشتر از سایر مواقع با وی مهربان می شوند.
ضعف در عملکرد خانه داری: خانه داری متأثر از شرایط، حمایت خواهی در انجام امور خانه و تلافی جویی توسط عملکرد خانه داری از جمله مواردی بود که توسط اکثر مصاحبه شوندگان گزارش می شد.
خود محوری در عملکرد اقتصادی: خودبینی و خودخواهی در خرید و توقعات مالی بالا امری رایج در بین زوجین دارای اضطراب دلبستگی است. معمولا زنان دارای اضطراب دلبستگی به علت انتظار دریافت حمایت و علاقه به صورت مالی توسط شوهر و نیز کسب تأیید توسط دیگران، درخواست ها و توقعات مالی بسیاری از همسر خود دارند و از این روش در پی
به دست آوردن احساس ارزشمندی برای شوهر استفاده می کنند. اما این توقعات مالی به مرور موجبات خستگی و نارضایتی همسر را فراهم میکند(1).
پایان روابط زوجین و اضطراب دلبستگی
منابع:
- آرین فر, نیره. (1399). شناسایی آسیبهای بین فردی زوجی زنان دارای اضطراب دلبستگی. خانواده پژوهی, 16(2), 155-182.
نظر