اسپری های استروئیدی بینی، درمان های بسیار موثری برای بیماران با رینیت آلرژیک می باشند. اگرچه مشخص شده که اسپری های استروئیدی ممکن است، رشد را در کودکان آهسته نمایند. به پزشکان توصیه می گردد که در کودکانی که برای آنها تجویز اسپری های استروئیدی صورت می گیرد، رشد الزاما مانیتور گردد. مطالعه بر روی اسپری های استروئیدی مختلف داخل بینی، کاهش سرعت رشد را بین 0.2 cm و cm 0.2 در طی یک سال درمان، نشان داده است. اگرچه در بعضی از مطالعات، سرعت رشد در کودکانی که اسپری استروئیدی دریافت می نمایند در مقایسه با آنهایی که پلاسبو دریافت نموده اند، اختلاف واضحی را نشان نداده است که شاید به دلیل اختلاف متدولوژیک در مطالعه و یا سن کودکان باشد.
در مطالعه ای که اخیرا در ژورنال JACI منتشر گردیده است، Lee و همکاران، سرعت رشد را به طور دقیق در کودکان 5 تا 8 سال که اسپری بینی Fluticasone Furoate (روزانه به میزان mcg 110 به مدت یکسال) دریافت می نمودند در مقایسه با کودکانی که پلاسبو گرفته بودند، اندازه گیری کردند. این کودکان نسبت به آلرژن های روزمره از قبیل حیوانات دست آموز خانگی و یا مایت ها حساس بودند و سمپتوم های آلرژی متوسط را نشان می دادند. قد این کودکان قبل از شروع درمان، هر ماه به مدت 4 ماه، و سپس به مدت 2 ماه بعد از درمان، اندازه گیری گردید. آنها همچنین به صورت روزانه از نظر سمپتوم های بینی و مصرف درست و به موقع دارو مانیتور نموده و اطلاعات مربوطه را ثبت الکترونیکی می نمودند. کودکان می توانستند یک داروی ضد آلرژی خوراکی (لوراتادین) را بر اساس نیاز مصرف نمایند.
474 کودک در مطالعه شرکت نمودند که نیمی از آنها اسپری بینی Fluticasone Furoate و نیمی دیگر پلاسبو دریافت می کردند. سن متوسط این کودکان 2/6 سال بود. سرعت رشد با میانگین cm 0.27 (با حداکثر cm 0.48 و حداقل cm 0.06) در کودکان تحت درمان با Fluticasone Furoate در مقایسه با گیرندگان پلاسبو کاهش نشان داد. سمپتوم های نازال در هر دو دسته از کودکان دریافت کننده اسپری کورتیکوستروئیدی بینی و پلاسبو بهبود نشان داد اگرچه در گروه تحت درمان با اسپری Fluticasone Furoate نتایج درمانی اندکی بهتر بود. برابری نتایج درمان در دو گروه احتمالا به این دلیل بوده که استفاده از داروهای rescue در موارد ضروری، مجاز بوده است. این مطالعه تائیدی بر گایدلاین های طب عمومی برای پزشکان به منظور صحبت درباره خطرات بالقوه درمان استروئیدی با والدین، کنترل رشد در کودک و استفاده از کمترین دوز موثر برای کنترل سمپتوم ها می باشد.
اختلاف اصلی بین این مطالعه و سایر مطالعات حجم زیاد نمونه ها و محدوده سنی بیماران مطالعه شده می باشد که به مولفین امکان بخشید تا اختلاف کوچکی را در رشد تشخیص دهند.
این مطالعه به وضوح مشخص می نماید که یک کودک بعد از یکسال درمان مداوم با بیشترین دوز تجویز شده از اسپری Fluticasone Furoate کاهش رشد قدی به صورت متوسط cm 0.27 با محدوده اثر بین cm 0.48 و cm 0.06 را منجر می شود و این خطر باید با اثرات بالقوه کاهش در سمپتوم های آلرژی بینی سبک و سنگین گردد.
Journal of Allergy and Clinical immunology: In Practice ( JACI) May 23, 2014