رژیم غذایی در کودکان مبتلا به آسم بیماران مبتلا به آسم به دو دسته آلرژیک و غیر آلرژیک تقسیم می شوند. در هر دو دسته این بیماران رژیم غذائی اهمیت ویژه ای دارد و می تواند موجب شروع یا تشدید حمله آسم شود. 4% بالغین و 11% کودکان مبتلا به آسم به یک یا چند ماده غذائی حساسیت غذائی دارند که مصرف این مواد غذائی سبب تشدید علائم آسم می گردد. لذا بهتر است که بیماران مبتلا به آسم و والدین کودکان مبتلا به آسم از محدودیت رژیم غذائی در بیماران آسمی مطلع باشند.
در بیماران مبتلا به آسم بهتر است مواد غذائی مانند شیر گاو، لبنیات، ادویه جات، ترشیجات، میوه های ترش، غذاهای دریائی مانند میگو و ماهی، سفیده تخم مرغ، گوجه فرنگی، سویا، سیر، برخی حبوبات و آجیل ها مانند فندق، گردو، بادام و پسته که جزء مواد حساسیت زا محسوب می شوند، کمتر مصرفشوند.
برخی از مواد غیر غذائی نیز در این بیماران سبب حساسیت می شود، که باید از مصرف آنها خودداری کرد. مانند سولفیت ها، افزودنی ها و مواد نگهدارنده موجود در کنسروها، تارترازین و رنگ های مصنوعی می باشد.
این نکات را نیز به یاد داشته باشید که:
مصرف میوه و سبزی تازه به عنوان منابع غنی آنتی اکسیدانها افزایش یافته و سبب تخفیف علائم بیماری آسم می گردد. بهتر است حجم غذائی مصرفی در هر وعده کاهش یافته و تعداد وعده های غذائی از 3 وعده به 5 یا 6 وعده افزایش یابد.
برای کاهش التهاب بافت ریه مصرف روزانه کپسول روغن ماهی (در کودکان دچار آلرژی به ماهی) و در کودکان غیر آلرژیک به ماهی حداقل هفته ای سه بار مصرف ماهی چرب تازه توصیه می شود.
بهتر است مصرف نمک کاهش یابد. رژیم کم نمک موجب تخفیف علائم آسم خصوصا در پسر ها می گردد.
همچنین:
بیماران آسمی از مصرف غذاهای خیلی سرد و خیلی گرم اجتناب کنند. در طول روز به میزان کافی آب و مایعات مصرف شود.
در صورت چاقی حتما برای کاهش وزن اقدام کنند.