رژیم غذایی در کودکان مبتلا به فیبروز کیستیک
Cystic Fibrosis
مشکلات شایع در بیماران CF شامل:
مهمترین مشکلی که این بیماران را تهدید می کند عبارتست از کوتاهی قد و اختلال رشد جسمی و هوشی که با رعایت نکات تغذیه ای ارئه شده می توان از بروز درصد بالائی از این موارد پیشگیری کرد.
مشکلات گوارشی:
مشکلات گوارشی یکی از مهمترین مشکلاتی می باشد که بیماران CF با آن درگیر هستند و علت آن عبارتست از درگیری پانکرآس (لوزالمعده) در نتیجه در این بیماران سوء جذب و هضم مواد معدنی، املاح و ویتامین های محلول در چربی (A، D، E، K) ایجاد می شود که درمان آن شامل چند مرحله است:
داشتن خلط غلیظ:
مشکل شایعی که در اکثر بیماران CF ایجاد می شود. داشتن خلط است که با تهوع بی اشتهائی همراه است اما اقداماتی نظیر دادن مایعات فراوان در بین وعده های غذائی که باعث شکم پری و سیری کاذب نگردد و جای وعده اصلی را نیز نگیرد و همچنین استفاده از سیر همراه غذا که باعث رقیق شدن خلط این افراد می گردد توصیه می شود.
بی اشتهائی یا کاهش اشتهاء:
نفخ، دل پیچه و خلط غلیظ از جمله عوامل کاهنده اشتهاء در این بیماران است. راهکارهای زیر در جهت تقویت اشتهاء این بیماران موثر می باشد:
غذائی بدین معنی که از تمامی گروه های غذائی، شیر و لبنیات، نان و غلات، گوشتها، روغنها، میوه و سبزی) در طول روز استفاده شود و تنوع را بین آنها در نظر گرفت.
افزایش کالری (انرژی) غذا:
به علت عواقب خطرناک هوشی و عقلی و همچنین کوتاهی قد شدید این بیماران توصیه می گردد که کالری و انرژی این بیماران با راهکارهای زیر افزایش پیدا کند تا به وزن متعادل رسیده و دچار عواقب خطرناک و جبران ناپذیر آینده نگردند.