آیا مصرف پروبیوتیک ها میتواند در پیشگیری و درمان بیماری های تنفسی مفید باشد؟
آیا مصرف پروبیوتیک ها میتواند در پیشگیری و درمان بیماری های تنفسی مفید باشد؟
پروبیوتیک ها با کلونیزه شدن دردستگاه گوارش و اوروفارنکس مانع از...
پروبیوتیک ها با کلونیزه شدن دردستگاه گوارش و اوروفارنکس مانع از...
پروبیوتیک ها با کلونیزه شدن دردستگاه گوارش و اوروفارنکس مانع از تغییر فلور طبیعی به فلور پاتوژن می شوند و لذا اثربخشی آن در پیشگیری و درمان بیماری های تنفسی نظیر آسم و COPD وپنومونی های اکتسابی از بیمارستان مطرح می باشد.
پروبیوتیک ها با مکانیسم هایی همچون تنظیم فعالیت سیستم ایمنی ، استحکام بخشیدن به اتصالات سلولی ، اتصال به عوامل خارجی و خنثی ساختن آنها در بیماری های تنفسی مثل آسم و COPD موثر هستند و انتظار می رود بتوانند به عنوان یک مکمل مناسب در درمان ۱۹covid- مطرح شوند.
تنظیم سیستم ایمنی و محکم ساختن اتصالات بین اپیتلیوم در ریه و دستگاه گوارش می توانند به صورت ویژه مفید واقع شوند. ارتباط تنگاتنگ بین سلامت مغز و ریه با دستگاه گوارش و میکروبیوتای حاضر در آن مبتنی بر شواهد ثابت شده که البته هنوز بسیاری از مکانیسم ها ناشناخته باقی مانده است . درصورتی که به هر دلیلی میکروب های بدن انسان کاهش یابند و یا تناسب بین گونه ها و تعدادشان برهم بخورد ناگزیر به مصرف پروبیوتیک ها بوده که انتخاب این نوع مکمل ها نیاز به دانش کافی دارد.
پروﺑﯿﻮﺗﯿک ﻫﺎ در پیشگیری و درﻣﺎن ﺑﯿﻤﺎری ﻫﺎی ﻣﺨﺘﻠﻒ مفید اﺳﺖ. در ﺑﺴﯿﺎری از ﻣﻄﺎﻟﻌﺎت اﺛﺮات اﻟﻘﺎکنندگیﺳﯿﺴﺘﻢ اﯾﻤﻨی را ﻣﻄﺮح کرده اﻧﺪ ﺑﻪ ﻃﻮرﯾکه پروﺑﯿﻮﺗیک ﻫﺎ می ﺗﻮاﻧﻨﺪ ﺑﺎﻋﺚ ﺗﻘﻮﯾﺖ ﺳﯿﺴﺘﻢ ﻓﺎگوﺳﯿﺘﻮز، ﺑﻬﺒﻮد ﻋﻤﻠکرد ﺳﻠﻮﻟﻬﺎی کشنده ﻃﺒیعی، ﺗﻌﺪﯾﻞ ﺗﻮﻟﯿﺪα I L-6,IL-10,TNF-و ﺗﺤﺮیک ﺳﻠﻮﻟﻬﺎیTو اﻟﻘﺎء ﺗﻮﻟﯿﺪ IgG ﺷﻮﻧﺪ.
به عنوان مثال در مقالاتی بر اثر لاکتوباسیلوس روتری بر نوزادان پره ترم با وزن کمتر از kg2که در NICU به مدت 48 ساعت بستری بودند و در مطالعه دیگری اثر لاکتوباسیلوس رامتوسوس در کودکانی که بیشتر از یک ماه در PICU بستری بودند پرداخته شد که از طریق لوله نازو گاستریک به آنها داده شده بود و هردو اثر مثبت این پروبیوتیک ها را در روند بهبود نشان می دهد.
میتوانیم در نوزادانی که شیرخشک مصرف میکنند با بهره بردن از شیرخشک هایی که حاوی پروبیوتیک هستند یا در کودکان با مصرف محصولات غذایی حاوی پروبیوتیک از جمله لبنیاتی که مقادیری از این هارا دارند در پیشگیری یا روند درمان بیماری های تنفسی کمک کنیم؛ در موارد پیشرفته تر هم با مصرف قطره یا کپسول های پروبیوتیک دار میتوان به این جریان سرعت بخشید.