×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1402/12/23 - 10:11
  • بازدید : 109
  • تعداد بازدید : 108
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
کاهش نشخار فکری و اضطراب ناشی از آسم با درمان فراشناختی

کاهش نشخار فکری و اضطراب ناشی از آسم با درمان فراشناختی

کاهش نشخار فکری

بیماری آسم که یک بیماری مزمن مجاری تنفسی است موجب به عمل آمدن التهاباتی میشود و میتواند...

 
بیماری آسم که یک بیماری مزمن مجاری تنفسی است موجب به عمل آمدن التهاباتی می شود و می تواند تاثیر عمیقی بر عملکرد های شناختی، رفتاری ، هیجانی و اجتماعی افراد داشته باشد. در کشور ما افراد بالغ 9 درصد و کودکان و نوجوانان 10 درصد به آن مبتلا می شوند.
بیماران مبتلا به آسم درجات بالایی از استرس را تجربه میکنند و یکی از مشکلات عمده آن ها نشخار فکری میباشد. نشخار فکری به معنای افکاری مکرر و عودکننده و کنترل ناپذیر درباره یک موضوع است .
در مطالعاتی اثبات شده است که درمان فراشناختی (MCT) می تواند تا حدود زیادی بر این افکار آزار دهنده تاثیرگذار باشد. این درمان که روشی جدید و جزو درمان های موج سوم می باشد تفاوت عمده ای با درمان شناختی- رفتاری (CBT) دارد و این است که در درمان شناختی بیمار افکار مزاحم و اضطراب زا را به چالش می کشد اما دراین درمان سعی بر این است که با توجه به پروسه درمانی با این افکار ارتباط برقرار شود و از طریق تمرین طی 8تا12 جلسه به بیمار آموزش داده می شود که نشخوار فکری را قطع کند.
در طی جلسات مشاوره ودرمان می توان با تمرین هایی نظیر به تعویق انداختن نگرانی، از دست دادن کنترل، وارونه سازی رفتار های اجتناب از نگرانی و تمرین القای نگرانی به خود برای بررسی خطرات احتمالی، نشخار فکری حاصل از آسم را کاهش داد.
به عنوان مثال تمرینی به شما داده میشود که به صداهای مختلف اطرافتان توجه کنید و دقت خود را به تفاوت بین صداها معطوف کنید . هدف از این تمرین این است که به شما نشان داده شود میتوانید توجه خود را کنترل کنید پس افکار خود را نیز می توانید کنترل کنید در واقع از ذهن آگاهی کمک گرفته می شود.
در نتیجه امید است درمانگران و روانشناسان از این روش جهت بهبود مشکلاتی از قبیل نگرانی و اضطراب و نشخار فکری در جهت کنترل آسم در گروه آسیب پذیر مبتلایان به این بیماری استفاده کنند.
  • گروه خبری : اخبار سایت
  • کد خبر : 140056
کلید واژه
تنظیمات قالب